IzdvajamoUžice

Izložbeno – muzičko veče u okviru projekta „Vaš dom je i naš dom“

„Hvala vam za energiju koju ste nam večeras dali!“

„Hvala što ste nas odveli u jedan lepši, drugarski svet!  Nadam se da je ovo tek početak…Bilo je sjajno! Puno uspeha, uz vas smo!“

Prezentacija dosadašnjeg humaniratnog rada Udruženja RODITELJ Užice

Ovo su samo neki od utisaka mnogobrojnih posetilaca koji su bili dragi gosti na manifestacijikojom je Udruženje RODITELJ  sa decom iz Doma „Petar Radovanović“ obeležilo Dan zaljubljenih, u utorak, 16. februara u čitaonici Doma u Užicu.

To je ujedno bio i prikaz dosadašnjeg rada u okviru projektnih aktivnosti programa „Vaš dom je i naš dom“, u okviru konkursa“ Dobrota“ , koji su finansirali Državna lutrija Srbije i Balkanski fond za lokalne inicijative, u cilju unapređivanja kvaliteta života dece imladih bez roditeljskog staranja.

Uz predivnu muzičku pratnju i posluženje, medijima su se obratili : direktor Doma, Dragan Katić, koordinatorka Dragana Slavujević, kao i gošća iz Beograda, Marija Jovančićević, predstavnica BCIF-a. Utiske su preneli i Marina Jevtić, iz Udruženja „Roditelj“, kao i saradnici udruženja, Tanja i Željko Dimitrijević, i deca učesnici programa.

Postavka rukotvorina, izrađenih u radionici dečijeg odeljenja Narodne biblioteke, uz pomoć Ratke Vučković sadržala je živopisne predmete od prirodnih materijala, ekološke kese, dekorativne kutije od rebrastog kartona, maske, lutke od kukuruzovine, lutke od tikvi, piljevine, čestitke, ramove za slike, ogledalca ,itd.

Rukotvorine mališana iz Doma

U ime Udruženja „Roditelj“, Sonja Hristovski je uz slikovitu video-bim pratnju predstavila dosadašnji humanitarno – edukativni rad Užičkog ogranka Udruženja „Roditelj“, kao i utiske sa radionica i buduće planove.

Pre takmičenja recitatora iz Doma, na muzičkom repertoaru su se čule melodije poput: „Devojko mala…“, zatim Van Gogh, Bajaga i sl.

Prisutni su uživali u muzičkoj pratnji

Dečiji izbor numera je bio sjajan, dirnuli su nas svojom energijom, i muzika je govorila više od reči…

Nadamo se da ćemo i dalje nailaziti na dobru volju donatora za organizovanje ovakvih projekata, kao i da će se sve više entuzijasta uključiti u rad Udruženja RODITELJ.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More