Izdvajamo

Saopštenje povodom Svetskog dana porodice

Povodom Svetskog dana porodice, Mreža Udruženja RODITELJ podseća da je porodica početak i centralno mesto svakog društva. Svi potičemo iz neke porodice i od nekih roditelja. Društvene norme nas svrstavaju u jednoroditeljske, potpune, nepotpune, porodice sa decom sa smetnjama u razvoju…ali na žalost, i na disfunkcionalne i porodice u kojima se dešava porodično nasilje ili neki drugi oblik zanemarivanja ili kršenja prava dece ili roditelja. Međutim, ono što bi trebalo da bude zajedničko za sve forme porodice, a, čini se, da se zaboravlja, jeste odnos roditelja i deteta koji od davnina svojom snagom i poverenjem savlađuje sve prepreke koje su pred porodicu postavljale različite društvene epohe.

porodicaMreža udruženja RODITELJ sa svojim ograncima u Adi, Bačkoj Palanci, Temerinu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu i Pirotu, kao prva i jedina mreža roditelja koja se na sveobuhvatan način bavi roditeljstvom i stvaranjem uslova za zdravo i bezbedno detinjstvo u Srbiji, zbog toga apeluje na sve društvene aktere da u osvit ulaska u Evropsku Uniju, ulože dodatne napore kako bi se sprečilo dalje urušavanje vrednosti porodice. Porodica treba da ostane središte naše stvarnosti i budućnosti, jer je ona izvor stabilnosti svakog pojedinca, a samim tim i garancija zdravog društva koje se može dalje razvijati i napredovati.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More