DecaIzdvajamoUžice

Uskršnja poklonijada Udruženja RODITELJ u školi za slušno ometenu decu

specijalna-skola

Uskršnja Poklonijada je tradicionalna akcija Udruženja RODITELJ, sa ciljem  da se obiđu i shvate potrebe u što više ranjivih grupa. Prošlogodišnja Poklonijada povodom našeg velikog praznika  bila je održana u Domu za decu bez roditelja „Petar Radovanović“, a ovogodišnja je bila u sredu, 31.3.2010. u osnovnoj Specijalnoj školi za slušno ometenu decu „Miodrag V. Matić“ u našem gradu.

specijalna-skola
Prostorije specijalne škole "Miodrag Matić", Užice

Mnogi su se interesovali za rad ove škole, mada su jako malo o njoj znali. Škola ima dugu tradiciju, još od 1967.godine, sa tim da u sadašnjem objektu ostvaruje specijalno obrazovanje i vaspitanje od 1981.god.sa ukupnom površinom od skoro 1.946 m2 i 15 ari slobodne površine.

igracke
Zvučne igračke , zvučne slikovnice, instrumenti i igrice

Pored specijalizovanih nastavnih sredstava i opreme neophodne u procesu rehabilitacije učenika sa smetnjama i teškoćama u razvoju, nudi i kvalitetan internatski smeštaj sa kapacitetom od 55 mesta i savremenom kuhinjom. Pored bogate školske biblioteke, ustanova poseduje nekoliko računara koji su povezani na Internet mrežu koje koriste u nastavi.

uskrs2010
Uskrs 2010.

Po rečima pravnice  Bojane Milovanović, jedan od bitnih elemenata ustanove je i sam stručni kadar defektološke struke, kao i to da škola sarađuje sa ostalim specijalnim školama istog tipa u celoj Srbiji, a kojih je ukupno sedam. Po rečima Slavice Cvetić iz Udruženja  RODITELJ , poklon paketi su se sastojali od potrebnih učila i pomagala. To su zvučne slikovnice, muzički instrumenti, igrice,itd, a deca su se počastila prelepo dekorisanom Uninom tortom sa simbolima Uskršnjeg praznika.

u-skoli
U školi za slušno ometenu decu

Humanost je opet na delu, naročito ako je u pitanju nečije malo koje nekome znači puno, naročito ako su u pitanju dečija radost i osmesi. Cilj nam je da i šira javnost shvati potrebe rada specijalnih ustanova, kao i to da smo ipak svi jednaki.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More