Centar za rani razvoj

Humani gest košarkaškog reprezentativca Vladimira Štimca

Beograd, 27. decembar 2012. – Poznati srpski reprezentativac, dvadesetpetogodišnji košarkaš koji danas igra za turski Banvit Vladimir Štimac, darovao je paketima UNICEF-ovih igračaka i Laguninim knjigama Centre za rani razvoj dece Udruženja građana ”Roditelj” u Beogradu i Nišu.

U ime ovog humanog košarkaša poklone su predali predstavnici UNICEF-a, a Vladimir Štimac je poručio: “Veoma mi je drago sto ću ovim gestom mališanima omoguciti da imaju bolje uslove za rast i razvoj. Nadam se da ću makar malo pomoći Centrima za rani razvoj u Beogradu i Nišu, da uz pomoć doniranih UNICEF-ovih igracaka i knjiga lakše sprovode program u radionicama. Žao mi je sto nisam u mogućnosti da  zbog profesionalnih obaveza dođem u radionicu, ali obećavam da ću prvom prilikom, kada stignem u Beograd, posetiti Centar i druziti se sa mališanima.”

Centri za rani razvoj dece koji su uspostavljeni uz podršku UNICEF-a i prvi su ovakve vrste u zemlji.

Rani razvoj je period velikih prilika, zapravo jedinstvenih prilika koje možemo iskoristiti, propustiti ili upropastiti jer upravo u prvih 5 godina postavljamo temelje. Specifičnost rada Centra za podršku ranom razvoju jeste u tome što se primarno radi sa roditeljima  na osnaživanju njihovih kompetencija, a paralelno i sa decom. Program se sprovodi kroz specijalno dizajnirane struktuirane radionice – učenje kroz igru, tematske radionice i stručna predavanja. Na taj način se pruža prilika i roditeljima i deci da potpuno besplatno provedu zajedničko vreme na kvalitetan način, zajedno uče i učestvuju u edukativno-razvojnim programima koji stimulišu sve aspekte razvoja dece, od njihovog najranijeg uzrasta. Roditeljima posvećujemo zato najveću pažnju jer su upravo oni ti koji su modeli ponašanja za svoju decu, od kojih sve dolazi i od kojih sve zavisi.

 

Predsednica Udruženja RODITELJ Dragana Soćanin zahvalila se na ovom humanom gestu i velikodušnom poklonu koji će, kako kaže, u mnogome doprineti obogaćivanju sadržaja radionica koje ovo udruženje ogrganizuje i istakla: “Smatramo ovo dvostruko humanim činom jer kupovinom UNICEF-ovih igračaka pomažu se mališani kojima je pomoć najpotrebnija, ali i rad u našim centrima. Mislimo da o ovakvim gestovima ne treba ćutati, već ohrabriti sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti, da krenu stopama Vladimira Štimca i pomognu što kvalitetnije i  uspešnije odrastanje naše dece.”

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More