Centar za rani razvoj

Kako ćemo se družiti u CRR Niš

Dragi naši,

Da bi i vama i nama bilo lepo, da bismo se lepo družili i da ne bismo ometali druge, evo nekih pravila ponašanja u Centru.

U prvih 15 minuta se okupljamo, bez kašnjenja, kasneći dajemo loš primer svojoj deci i drugima.

Izuvamo se. Ne želimo da prljamo zajednički prostor već da slobodno pustimo decu bez bojazni da će im se nešto dogoditi. Obuću odlažemo na mesto predviđeno za to – na ovaj način učimo decu da odlažu stvari na svoje mesto. Slobodno ponesite sobnu obuću.
Kada se okupimo, sedamo na prostirke na podu, u krug. Popunite upitnike. Oni su važni i za nas i za vas.

Pravila lepog ponašanja nalažu da se predstavimo i upoznamo sa prisutnima. Dakle, predstavite sebe i svoje dete drugima. Ohrabrite svoje dete da se samo predstavi (u zavisnosti od godina) – na taj način ćete ga ohrabriti da slobodno govori pred većim brojem ljudi.
Da bismo se lepo družili, ne može samo jedna strana da donosi pravila ponašanja. Svi vaši predlozi za uspešan rad radionica su dobrodošli. Ispisaćemo ih zajedno.

Krećemo da radimo, deca i mi. I tako sve dok su koncentrisani a to zavisi i od njihovog uzrasta. Radićemo od 30-45 minuta.
Mali kreativci su se umorili, a i Vi verovatno. Posluženje vas čeka – sokići, keksići, voda. Ukoliko je Vaše dete alergično na nešto, molimo Vas da obezbedite sok ili neke grickalice koje dete sme da uzima. Razumećete da mi ne možemo da znamo da li je neko dete alergično ili nije Za predah od „napornog rada“ imamo 15-ak minuta i to vreme možemo da iskoristimo da se bliže upoznamo, dobijemo ili damo neki savet.
Ponovo sedamo na svoja mesta. Sada ponovo popunjavamo upitnike. Vi nam možete reći šta da popravimo a mi možemo postati bolji i pružiti vam više. Popunjavanje upitnika je obavezno i ne traje duže od 2 minuta. Nadamo se da Vam ova obaveza neće pasti teško.
Za vreme popunjavanja upitnika, diskusije, iznošenja predloga za ubuduće, sa decom će biti volonteri.

Došli smo do kraja radionice. Red je da zajedno sredimo prostor. Zamolite svoje dete da prikupi igračke ili materijal sa kojim je radilo. Na ovaj način ćemo najmlađima pokazati da moraju da pomognu i vode računa o svom prostoru.

Centar za rani razvoj nije ni vrtić ni baby-sitter servis. Ovo je mesto gde svaki roditelj, staratelj, baka, deka, dadilja, moraju sve vreme biti sa detetom. Ovde provodimo i učimo da provodimo kvalitetno vreme sa decom. Učimo decu, učimo sami i učimo jedni od drugih.

Dobrodošli

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More