IzdvajamoSigurnost deceUžice

Tek svako deseto auto sedište u Užicu dobro postavljeno, a nijedno dete u njima pravilno vezano!

U organizaciji Udruženja „Roditelj“ ‘Užice, u sredu, 17. aprila u auto školi „Gazela auto“ održana je obuka za pripadnike policije, volontere Udruženja i instruktore vožnje, na temu pravilne upotrebe, montaže auto sedišta, kao i pravilnog vezivanja dece u njima.

Istog popodneva, na prostoru ispod gradskog trga, odziv zainteresovanih roditelja za pregled i savete je bio odličan, i zahvaljujući njihovoj savesnosti, mališani se sada bezbednije voze. Od 11 pregledanih, samo je jedno sedište bilo dobro postavljeno i zategnuto, a čak nijedno dete nije bilo dobro vezano ,tj. pojasevi nisu bili dovoljno zategnuti. Takođe je ustanovljeno da dva sedišta uopšte nisu bila adekvatna uzrastu deteta, te ne predstavljaju zaštitu koju očekujemo.

pregled

Takođe su budući roditelji, u šetnji, svratili do štanda na trgu kako bi dobili flajere i informacije o odabiru prvog sedišta, provere atesta, kao i oko kupovine pomoćnih sedišta za stariju decu.

Dragi roditelji, iako mislite da ste dobro postupili po uputstvu proizvođača, ukoliko između kaiša i deteta ima više od prsta „lufta“ to je znak da ga niste dobro vezali, a ako se donji deo sedišta pomera levo-desno više od 2 cm, nije dobro montirano. Za sve buduće preglede i mogućnost informisanja na ovu temu, zainteresovani roditelji se mogu raspitati preko sajta udruženja: https://www.roditelj.org/kontakt/

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More