Užice

Pomozimo Biljani

U prigradskom užičkom naselju Vrela desetogodišnja devojčica koja ima zdravstvene probleme živi sa samohranom mamom u trošnoj kući punoj vlage. Otac već odavno ne živi sa njima, niti plaća alimentaciju.

Šta smo zatekli – propala ulazna vrata koja i nisu štit od vetra i zime, a ogreva skoro i da nemaju. Zbog hladnoće kupatilo koje nema ni plafona ne koriste, već se kupaju u koritu tik do sporeta. Prostorija koja bi mogla biti dečija sobica je apsolutno neupotrebljiva, jer je ruinirana, bez zidova ,gotovo sa zemljom umesto poda, ali dete zato spava sa majkom na jedinom neispravnom krevetu i sitnice koje naša deca ne primećuju njoj vrate osmeh na lice.

pomoc

Udruženje RODITELJ Užice pokazalo je dobru volju da pomogne, ne samo u hrani, obuci i odeci, već i u savetima kako da potraži pravnu i zdravstvenu podršku. Slike situacije u kojima živi ova porodica, i ko zna koliko gorih u kojima mnogo ljudi, žena i dece žive treba svaki dan pokazivati velikom broju naše razmažene dece – da steknu, ako već nisu, bar nekakvu ljudsku i socijalnu empatiju i da budu zahvalni za sve što imaju.

Do sada smo zahvaljujući humanim ljudima nabavili ulazna vrata, orman, sto, stolice, tepih i posudje, a apelujemo na sve pojedince i firme da pomognu na bilo koji način. Vremena jesu teška, ali možemo se jedan dan odreći samo jedne stvari da nekome život ucinimo podnošljivijim. Ono što je najvažnije je da detetu izolujemo sobicu od vlage, jer sada im je jedna prostotrija i kuhinja i kupatilo i soba.

RACUN ZA POMOĆ Biljani Tomić

150-6000180360320-58

VIše informacija: roditelj.uzice@gmail.com  ili 065 523 9555

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More