I roditelji se pitajuObrazovanje

Predstavnici Panela mladih kancelarije za zaštitu ravnopravnosti u poseti OŠ Sutjeska u Zemunu

OŠ Sutjeska u Zemunu, 12. marta 2015. bila je domaćin posete predstavnika Kancelarije poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Panela mladih ove kancelarije koji su održali radionicu sa učenicima ove škole.

Predstavnici učeničkog parlamenta, Vršnjačkog tima i drugi učenici su imali priliku da se upoznaju sa radom Panela mladih kancelarije za zaštitu ravnopravnosti i značaju postojanja ove kancelarije. Mladi panelista je ovom prilikom doputovao iz Topole i podelio sa svojim vršnjacima iskustva iz rada Panela i govorio o tome kako se može doprineti stvaranju nediskriminatorne klime u školi, društvu i zajednici.

Učenici su razgovarali o tome šta je ravnopravnost, koji oblici diskriminacije postoje i kako se može reagovati u slučajevima diskriminacije. Takođe, učenici i nastavnici ove škole su ovom prilikom predstavili i svoje brojne  aktivnosti i radionice koje realizuju u cilju promovisanja tolerancije, nenasilja i socijalne inkluzije koje mogu poslužiti kao primeri dobrih praksi.

Ova radionica je već druga po redu na inicijativu Saveta roditelja opštine Zemun u saradnji sa Udruženjem RODITELJ i Mrežom prijatelja inkluzivnog obrazovanja.

Ovakvim aktivnostima želimo da pokrenemo promovisanje primera dobre prakse u zajednici i pokažemo primere i načine saradnje škola, roditelja i dece. Razmena iskustva, razumevanje i dobro druženje su recept za uspeh dobrog i adekvatnog obrazovanja za svako dete. Kao društvo koje teži ravnopravnom pravu na obrazovanje svoj deci, moramo obezbediti da dobri primeri saradnje postanu vidljiviji.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More